Zašto je Turska idealna za Vašu investiciju u nekretnine?

U posljednjem desetljeću, Republika Turska se istaknula kao jedna od zvijezda na međunarodnom tržištu nekretnina, privlačeći investitore željne iskoristiti njen brzi ekonomski rast, kulturnu dinamiku i turističku popularnost. Razmotrimo detaljnije zašto je Turska postala neodoljiva destinacija za kupnju nekretnina.

Za početak, samo u 2023. godini ovu zemlju je posjetilo preko 50 miliona turista iz čitavog svijeta. Desetine razloga su dio tog rezultata. Povezanost između svih regija, gradova i provincija je na vrhunskom nivou. Cilj vlade Republike Turske je da svi gradovi i provincije u državi imaju svoj aerodrom. Do sada broj aerodroma iznosi 62, a planiran je 81 aerodrom, koliko i iznosi broj velikih gradova.
Pored toga brze ceste su jedan od izbora za mnoge stanovnike kao i za turiste, a upravo tu Turska pokazuje kvalitet. U zadnjih 20 godina, gotovo između svih većih gradova imate brzu cestu, čije su cijene pristupačne, a cesta idealna.

Bitno je spomenuti i veliki napredak u željeznicama, a posebno pruge za brzi voz. Vlada Republike Turske ulaže ogromne napore i finansije upravo u ovaj sektor. Ne računajući ‘obični’ voz i putovanje istim, trenutno je u Turskoj povezano 6 velikih gradova sa brzim vozom, te nekoliko manjih opština, a u izgradnji su i pruge za druge velike gradove. A ubrzo ćete iz Istanbula u Ankaru stizati za samo 80minuta, prelazeći put od 450 km.
Danas brzim vozom možete putovati u Istanbul, Ankaru, Edirne, Eskišehir, Konyu i Sivas, a ubrzo se očekuje linija za Izmir i Bursu. 

U nastavku ćemo navesti još neki od mnogih odgovora na pitanje “Zašto Turska i investiranje na tursko tržište?”

Magnet za milione turista

Sa godišnje desetinama miliona turista, Turska se ponosi kao vodeća turistička destinacija koja savršeno miješa historijsko naslijeđe s modernim životnim stilom. Ova konstantna struja posjetitelja osigurava visoku potražnju za smještajem, čineći ulaganje u turske nekretnine iznimno profitabilnim. Bilo da je riječ o luksuznim resortima na Egejskoj obali ili šarmantnim apartmanima u srcu Istanbula, prilike za najam su obilne i obećavajuće.

Spoj tradicije i modernizacije

Turska je zemlja kontrasta gdje se drevna arhitektura susreće sa modernim neboderima, stvarajući jedinstvenu atmosferu koja privlači širok spektar kupaca nekretnina. Gradovi poput Antalije, Bodruma, i Fethiyea nude idilične prizore i ekskluzivni način života uz more, dok Istanbul stoji kao simbol spoja kultura, povijesti i napretka. Ova jedinstvena mješavina čini svaku investiciju u nekretninu u Turskoj ne samo sigurnom, već i ispunjenom potencijalom za rast.

Povoljne investicijske pogodnosti

Turska vlada implementirala je brojne politike i povlastice kako bi privukla strane investitore, uključujući pojednostavljene procese kupnje i poticajne porezne olakšice. Osim toga, mogućnost stjecanja turskog državljanstva kroz investicije u nekretnine dodatno povećava privlačnost zemlje. U kombinaciji s visokokvalitetnom infrastrukturom i kontinuiranim ulaganjima u turizam, ove povlastice čine Tursku privlačnom pozornicom za internacionalne investitore.

Raznolikost klime i lokacija

Bilo da preferirate toplo mediteransko sunce, osvježavajuću brisu Egejskog mora ili umirujuće zelene pejzaže u Trabzonu, Turska nudi lokacije koje odgovaraju svakom ukusu. Njena klimatska raznolikost omogućava Vam da izaberete savršeno mjesto za Vašu drugu kuću ili novi investicijski projekat.

Gostoprimstvo i životni stil

Turska je poznata po svojoj gostoljubivosti, živopisnoj kulturi i ukusnoj gastronomiji, što život ovdje čini ne samo ugodnim, već i ispunjenim. Investicija u nekretninu u Turskoj znači ulaganje u kvalitetu života. Od opuštajućih večeri uz more, istraživanja bogate kulturne ponude, do uživanja u nekim od najfinijih jela koje svjetska kuhinja može ponuditi.

Ulaganje u nekretnine u Turskoj više nije samo financijska odluka; to je izbor za život pun obilja, kulture i nezaboravnih iskustava. Ako tražite mjesto gdje će Vaša investicija rasti, gdje možete uživati u životu i gdje su mogućnosti beskrajne, Turska Vas čeka s otvorenim rukama. 

Prepustite se čarima ove zemlje i učinite prvi korak prema investiciji koja ne samo da će obogatiti Vaš financijski portfolio, već i Vaš život.Zašto Turska i investiranje na tursko tržište?

Zakažite obilazak

Facebook
Twitter
LinkedIn

Posljednje objave

Moderni stan u Turskoj, Rahat dom, Rahat dom nekretnine, Rahat dom stanovi, Turska, Sakarya, Karasu, Mersin, Antalya, Istanbul, Bursa, kupi stan, kupi nekretnine, kupovina nekretnine, bez kamata, rahat dom bez kamata, stanovi u turskoj, kuca u turskoj, kuca na moru, stan na rate, stan na moru, nova gradnja, more, turska, mersin nekretnine, kupovina nekretnine, nekretnine turska, sredozemno more
Bursa i Mramorno more
Moderni stan u Turskoj, Rahat dom, Rahat dom nekretnine, Rahat dom stanovi, Turska, Sakarya, Karasu, Mersin, Antalya, Istanbul, Bursa, kupi stan, kupi nekretnine, kupovina nekretnine, bez kamata, rahat dom bez kamata, stanovi u turskoj, kuca u turskoj, kuca na moru, stan na rate, stan na moru, nova gradnja, more, turska, mersin nekretnine, kupovina nekretnine, nekretnine turska, sredozemno more
Brzi voz iz Istanbula za Sivas
train, railroad, transport-797072.jpg
Brzi voz iz Ankare za Izmir
Scroll to Top